Ulei presat la rece

1.Ulei presat la rece decanatat. Se foloseste ca atare.

2.Ulei presat la rece decantat si filtrat cu ajutorul unui filtru de finisare.

3.Ulei presat la rece filtrat cu ajutorul unui filtru ce nu necesita decantarea.

4.Ulei presat la rece filtrat si dezodorizat (usoara decolorare – deschidere la culoare, inlaturare miros) cu ajutorul unui sistem tip incinta inchisa de inox pe lungimea caruia circula uleiul in mod gravitational si in pelicula fina. Uleiul este ridicat la temperatura cu ajutorul unor rezistente electrice. Uleiurile volatile (ce genereaza mirosul pregnant de seminte) se evapora si sunt extrase in exterior cu ajutorul unei hote absorbante. Dupa acest proces , uleiul dezodorizat este evacuat. Temperaturile se pot regla 100-220 grade Celsius.

5.Ulei presat la rece sau la cald, filtrat si rafinat (in general sunt uleiurile cu gust amar, foarte acide). Procesul de rafinare necesita procedee termochimice. Tratament cu soda caustica, dezodorizari, tratamente cu pamanturi de albire, filtrari finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *